Hårborttagning & Skönhetsbehandlingar vanligare och vanligare

Ett tydlig tecken i tiden är att fler och fler väljer att ta hjälp i syfte att bli vackrare, se lite yngre och fräschare ut samt för att bli mer tillfreds med sig själv. Det sker genom olika skönhetsbehandlingar och framförallt så är det lite av ett storstadsfenomen. Det är helt enkelt vanligare att personer i Stockholm genomför skönhetsbehandlingar än att personer i mellanstora svenska städer gör det.

En fråga som dels handlar om utbud och dels också om acceptans. Det är accepterat att genomföra skönhetsbehandlingar på ett helt annat sätt i Stockholm; av den enkla anledningen att så många gör det och att det inte enbart handlar om kvinnor. Nej, även män gör ingrepp och behandlar sig på olika sätt i syfte att bli vackrare. Det är bra och då dessutom metoderna och de olika behandlingarna utvecklas hela tiden så finns det ytterligare fördelar att lägga in i vågskålen. Är skönhetsbehandlingar med botox och fillers säkra?

Två av de vanligaste behandlingarna handlar om injektioner av botox och med fillers. Båda dessa är tilltalande, men på olika sätt. Vi ska - innan vi förklarar fördelarna med respektive behandlingen säga en sak och det är att båda dessa skönhetsbehandlingar är ofarliga. Viss rodnad, viss svullnad, lite huvudvärk samt sticksår efter nålen är de enda egentliga biverkningarna. I vissa fall kan man emellertid se en allergisk reaktion. Den kan förhindras vid den initiala konsultationen - ett samtal/undersökning som man alltid bör inleda en behandling med. Fördelar med botox och fillers Med det sagt så kommer fördelarna. Det blir lättast om vi separerar dem båda och går igenom dem var för sig.

  • Hårborttagning med laser: "Världens effektivaste hårborttagningslaser med hela 5000 W i laserstyrka. Kan behandla alla hudtyper ,även de mörkaste, samt solbrun hud utan risk.
    Tunna hårstrån går nu även att behandla som fjun och brunblonda hårstrån.
    Smärtfritt och snabb Alexandrit laser." Från Kosmetisktatuering - Hårborttagning laser Stockholm.
  • Botox: Botox är en injektion vars förmåga att släta ut huden upptäcktes av en slump. Först så användes giftet - Botulinumtoxin, det är ett slags nervgift - i syfte att lindra ögonspasmer hos patienter. Då man sedan såg att huden runt ögonen slätades ut så var steget till skönhetsbehandling inte särskilt långt. Således så används botox för att släta ut huden i ansiktet; panna, ögon, runt läpparna - överallt - och där man främst ser att äldre kvinnor väljer den lösningen. Rådet är att man börjar i en mindre skala och låter kroppen vänja sig. En tydlig fördel - utöver effekten, de minimala biverkningarna och den obefintliga konvalescensen - är att en behandling med botox går extremt fort att utföra.
  • Fillers: Om botox slätar ut så ger fillers mer volym; något som brukar eftersökas hos ett yngre klientet. Fillers är en injektion av naturliga ämnen som kroppen tar upp ochs om försvinner naturligt. Precis som vid botox så går en behandling fort och vanligt är att injektionen sätts i läppar eller i syfte att ge kindbenen lite mer volym. Fillers är en väldigt prisvärd lösning som allt fler väljer.

Tänk på: Marknaden för dessa skönhetsbehandlingar inte är reglerad. Det finns oseriösa aktörer i Stockholm och du bör därför söka dig till en klinik som är certifierad inom estetiska skönhetsbehandlingar. Det är en garanti på att personen som ska injicera har en adekvat utbildning i ryggen och ett kvitto på att du får bästa möjliga effekt.

27 mar 2019